Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Krásna sobotná pohodička stvorená na milú akciu pre deti a ich rodičov, ktorá sa uskutočnila na detskom ihrisku na Sklabinskej. Akciu zorganizovalo OZ Mládež ulice.

Sme radi, že náš Slovenský Červený kríž Bratislava-Východne svojou „troškou“ prispel k zdarnému priebehu akcie. Informovali sme o dôležitosti darcovstva krvi a predsedníčka SČK BA-Východné Soňa Macejáková predviedla aj elegantnú weimarku „psiu bežkyňu“ Eny, čo všetko dokáže, a tiež športovú bežeckú disciplínu BEH SO PSOM v bežeckom postroji NON-STOP-DOGWEAR. Beh si vyskúšali viacerí zúčastnení a aj vynikajúci bežec Daniele Spallucci z Talianska.

Akcia mala nielen zábavný charakter, ale aj poučný. Slovenský Červený kríž predviedol ukážky prvej pomoci. Je veľmi dôležité vedieť, čo robiť v situácií, kedy o záchrane života rozhodujú sekundy. SČK BA-Východné propaguje darcovstvo krvi aj u bežcov, nakoľko behom získava krv na „kvalite“. „Behaj a staň sa darcom krvi“ - taká je výzva pre záchranu života. Šport upevňuje zdravie a kto je zdravý môže darovať naj-naj-naj- vzácnejšiu tekutinku na svete...

Nečakajte na chvíľu, keď Vám lekári povedia, že Váš blízky potrebuje krv.
Darujte krv skôr.

autorka Soňa Macejáková


0 komentárov:

Zverejnenie komentára