Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Slovenský Červený kríž Bratislava-Východné svojou účasťou na rôznych kultúrnych a spoločenských akciách, písaním článkov a tiež darovaním krvi, propaguje darcovstvo krvi a získava prvodarcov. Krv je najvzácnejšia tekutina na svete - zachraňuje ľudské životy a preto je veľmi dôležitá informovanosť širokej verejnosti o dôležitosti darcovstva krvi.

Dňa 29.6. 2015 sme sa stretli v Ružinovskej nemocnici - „bežecké stretko“, kde člen SČK BA-Východné bežec Peter Hudec daroval krv a zároveň podporil on aj predsedníčka SČK BA-Východné Soňa Macejáková prvodarkyňu - kolegyňu bežkyňu Barborku Buzášiovú. Barborka po darovaní krvi povedala, že si myslela, že to bude horšie, ale bolo to v pohode.

Väčšina ľudí nejde darovať krv z viacerých dôvodov, napríklad, že sa boja, že neboli oslovení a samostatne sa nerozhodnú ísť darovať krv... alebo im to nedovoľuje zdravotný stav. Nečakajte, až Vás oslovia lekári Vášho blízkeho, že jeho zdravotný stav je vážny a preto darujte krv... darujte krv skôr, s tým, že viete, že práve na Vašu krv niekto čaká po ťažkej operácií, či havárií...

Barborka darovala krv po prvý krát a dala jej krásne pomenovanie „Exkluzívna bežecká zdravá krv“. Áno behaním krv získava na kvalite a tak: „BEHAJTE A DARUJTE KRV“.

autorka Soňa Macejáková


0 komentárov:

Zverejnenie komentára